Vôňa kapustnice, teplo chýbajúceho...
Už dva dni pred Štedrým dňom rozvoniavala v ústave Leopoldov očarujúca vôňa. Z počiatku vôňa huspeniny a potom kapustnice. V hrncoch to vrelo, kuchári sa usmievali.
Odsúdení umiestnení v maximálnom stupni stráženia, diferenciačná skupina A sa aspoň prostredníctvom zmyslov a činností pomyselne vrátili v predvianočnom období domov. A to vďaka „voňavej“ aktivite, ktorú pre nich pripravil personál ústavu na siedmom oddiele v novovybudovanom priestore určenom na prípravu jednoduchých jedál – varenie vianočnej kapustnice.
Odsúdení pochádzajú z rôznych regiónov a každý tú svoju domácu kapustnicu pripravuje trošku inak. V Leopoldove našli spoločnú cestu a každý pridal štipku tej svojej. Slivky, huby, údené mäso, koleno, klobásky, samozrejmosťou sudová kapusta. Voňavá bola, chutná rovnako a to ako vyzerala, posúďte sami.