Učíme sa moderné trendy v cukrárstve, ktoré očaria
Odsúdené z ÚVTOS Nitra-Chrenová sa neustále zdokonaľujú v cukrárskom umení. Nebolo tomu inak ani počas odborného výcviku dňa 6.5.2025, kedy sa žiačky II.A triedy SOŠ potravinárskej v Nitre zúčastnili odborného kurzu. Kurz bol zameraný na tvorbu pohárikových dezertov, ktoré sú aktuálne na trhu cukrárskych výrobkov veľmi žiadané. Počas kurzu sa odsúdené oboznámili s modernými surovinami a technologickými postupmi. Z množstva receptúr boli vybrané štyri druhy: Panna cotta s malinovým prelivom, Dubajský pohárik – pistáciová pasta s kadayif cestovinami a čokoládou, Bombardino – likérová špička bez alkoholu so šľahačkou a Čokoládový mousse s malinami.
Počas školenia sa všetky odsúdené aktívne zapájali a spoločnými silami vytvorili moderné a trendy pohárikové dezerty. Pri senzorickom hodnotení výrobkov školiteľka zhodnotila, že poháriky boli na kvalitatívne vysokej a profesionálnej úrovni. Cieľom kurzu bolo zdokonaliť sa v nadobudnutých zručnostiach a zároveň si prehĺbiť vedomosti z oblasti cukrárskej technológie, aby sa odsúdené mohli čo najviac priblížiť k súčasným trendom a v budúcnosti ľahšie uplatniť na trhu práce.
V závere patrí poďakovanie firme AZALA, ktorá pod vedením ich zamestnankyne vyškolila odsúdené a rovnako veľká vďaka patrí aj majsterke odborného výcviku SOŠ potravinárskej v Nitre, ktorá zabezpečila spoluprácu s firmou AZALA.