Prejsť na obsah
Oficiálna stránka

Prednáška na ZŠ v Jarovniciach

Príslušníci Oddelenia výkonu trestu v Sabinove Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Prešov,  sociálna pracovníčka npor. Mgr. Katarína Tomičová a špeciálny pedagóg mjr. Mgr. Ľuboš Kollár, zrealizovali prednášku s besedou pre žiakov Základnej školy v Jarovniciach.

Témou prednášky bola „Prevencia kriminality a život vo výkone trestu odňatia slobody“. Pútavou formou s akcentom na vek poslucháčov boli zdôraznené príčiny, ktoré vedú k delikvencii mladistvých. V tejto súvislosti boli spomenuté socioekonomické faktory, nedostatočné vzdelanie, chýbajúca rodinná podpora, prístup k drogám a alkoholu. Tieto faktory boli identifikované ako jedny z hlavných príčin kriminálneho správania. Žiaci prejavili veľký záujem o prednášku a počas diskusie kládli množstvo zvedavých otázok týkajúcich sa preberanej témy a práce väzenského personálu.

Táto prednáška mala edukatívny, ale aj výchovný rozmer s ohľadom na prevenciu delikventného správania sa mladistvých s odkazom, čo znamená rešpektovať a mať v úcte rodičov a autority, s ktorými sa dennodenne stretávajú.

Fotografie k článku

Fotografia galérie
Logo úradu vlády Slovenskej republikyLogo ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky
Logo českého väzenského a justičného strážneho zboru
Logo zboru maďarskej väzenskej a justičnej stráže
Logo zboru poľskej väzenskej a justičnej stráže