Prejsť na obsah
Oficiálna stránka

Právo na každý deň/Street law

Tak ako to už býva zvykom, aj v školskom roku 2023/2024 sa v Ústave na výkon trestu odňatia slobody Košice – Šaca realizovalo vzdelávanie odsúdených v oblasti práva v spolupráci s Právnickou fakultou Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Cieľom vzdelávania bolo zvýšiť právne vedomie odsúdených vo výkone trestu, a tým vytvoriť predpoklad pre ich úspešné zaradenie sa do spoločnosti po prepustení na slobodu. Vzdelávanie prebiehalo v dvoch etapách, pričom prvá etapa vzdelávania sa venovala ľudským právam a slobodám, ľudskej dôstojnosti, osobnej cti, diskriminácii a slobode prejavu. Druhá etapa vzdelávania sa zameriavala na získanie základným právnych poznatkov z oblasti občianskeho, vlastníckeho, nájomného, rodinného, dedičského a pracovného práva.

Výučbu odsúdených zabezpečovali lektori – študenti Právnickej fakulty UPJŠ v Košiciach, ktorí odborným a zároveň pútavým spôsobom priblížili danú problematiku a to formou interaktívnych individuálnych i skupinových aktivít. 

Dvanásti úspešní absolventi ukončili program bohatší o nové vedomosti a taktiež o osvedčenie, ktoré im bolo slávnostne odovzdané pri záverečnom stretnutí. 

Fotografie k článku

Fotka galérie
Logo úradu vlády Slovenskej republikyLogo ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky
Logo českého väzenského a justičného strážneho zboru
Logo zboru maďarskej väzenskej a justičnej stráže
Logo zboru poľskej väzenskej a justičnej stráže