Prejsť na obsah
Oficiálna stránka

Medzinárodné kynologické sústredenie

Od 3. do 5. apríla 2024 sa konalo významné medzinárodné zahraničné kynologické sústredenie, ktorého cieľom bolo posilniť spoluprácu medzi kynológmi Zboru väzenskej a justičnej stráže, príslušníkmi Vězeňská služba ČR, Celní správa České republiky, Policie České republiky, Armáda České republiky, Vojenská policie a Finančná správa.

Pracovné stretnutie umožnilo odborníkom a nadšencom z oblasti kynológie bezpečnostných zborov, aby sa stretli a prebrali aktuálne témy, ktoré sa dotýkajú našich bezpečnostných zborov.

Spoločne analyzovali efektívne prístupy a osvedčené postupy v oblasti výcviku a práce so služobnými psami, ako aj možnosti ďalšej spolupráce medzi rôznymi bezpečnostnými organizáciami s následným vykonaním cvičení zameraných na oblasť všestrannej a špeciálnej kynológie v rôznych priestoroch a podmienkach.

Organizátorom tohto podujatia by sme chceli poďakovať za ich pozvanie, a zároveň im želáme veľa úspechov v ich budúcej kynologickej práci. Ďalej by sme chceli poďakovať vedeniu Zotavovne Přední Labská za vynikajúcu starostlivosť o učastníkov tohto sústredenia, vedeniu ústavov Mírov, Rýnovice a Praha - Pankrác za umožnenie prehliadky svojich priestorov a veľmi podnetné diskusie a samozrejme všetkým účastníkom, figurantom tohto teoreticko-praktického zamestnania za profesionálny prístup a maximálne služobné nasadenie.

Medzinárodné kynologické podujatia hrajú kľúčovú úlohu v posilňovaní profesionálneho rozvoja a spolupráce medzi bezpečnostnými zložkami, čím prispievajú k väčšej bezpečnosti a efektívnosti v práci týchto organizácií.

Fotografie k článku

Fotka galérie
Logo úradu vlády Slovenskej republikyLogo ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky
Logo českého väzenského a justičného strážneho zboru
Logo zboru maďarskej väzenskej a justičnej stráže
Logo zboru poľskej väzenskej a justičnej stráže