Prejsť na obsah
Oficiálna stránka

Jan Eriksen – nebezpečný zločinec opäť za mrežami

Drogový dealer, pasák a gangster. Aj toto boli kedysi prívlastky nóra Jana Eriksena, ktorý zažil svet plný násilia, prostitúcie, drog a vrážd. Za svoje zločiny skončil samozrejme vo väzení. Ale našiel tam niečo, čo mu pomohlo nájsť tú správnu cestu, cestu k náprave.

O tejto svojej ,,kariére“ sa rozhodol podeliť s celým svetom, a preto teraz chodí opäť po väzenských zariadeniach, ale už ako misionár a pútavo opisuje svoj život strávený v podsvetí. Ako sám tvrdí, dostal nový život a vďaka Ježišovi Kristovi prešiel naozaj radikálnou zmenou. Svoj pútavý príbeh prišiel dňa 07. 03. 2024 porozprávať aj do Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Bratislava a môžeme povedať, že svojim životným príbehom inšpiroval mnohých obvinených a odsúdených, ktorí ho počúvali s veľkou pozornosťou. Besedu ozvláštnil gitarovým vystúpením Bohumil Novák a nechýbalo ani hudobné vystúpenie riaditeľa Úradu ekumenickej a pastoračnej služby Zboru väzenskej a justičnej stráže pplk. Mgr. Jána Šefčíka.

V závere besedy venoval každému jednému zúčastnenému svoju knihu ,,Žil jsem v podsvětí“, ktorá opisuje napínavý príbeh o jeho živote na odvrátenej strane spoločnosti. Poučený z minulosti s pokorou a vierou sa pochválil, že je v súčasnej dobe vedúci Street Aid - služby narkomanom a prostitútkam, ktorú sám založil. Organizácia Street Aid je podľa jeho slov svetlom a nádejou v temnote na uliciach, kde mnohí umierajú.

Fotografie k článku

Fotografia galérie
Logo úradu vlády Slovenskej republikyLogo ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky
Logo českého väzenského a justičného strážneho zboru
Logo zboru maďarskej väzenskej a justičnej stráže
Logo zboru poľskej väzenskej a justičnej stráže