Prejsť na obsah
Oficiálna stránka

Jakub Zitron Ťapák v leopoldovskej Debatke

Leopoldovská Debatka Renáty Ďurišovej pokračuje ďalej i vo svojej celoústavnej podobe. Tentokrát prijal Renátino pozvanie sólový komik Jakub Zitron Ťapák a okrem debatenia pobavil obvinených a odsúdených umiestnených v strednom a maximálnom stupni stráženia parádnym Stand Upom.

Jakub s Renátou boli ako zohratá dvojka vo vtipnom slovnom ping pongu, Jakub sa divákom vyznal ako sa dostal k standupu, ako vníma svoju návštevu vo väzenskom prostredí a v čom sú odsúdení iní ako publikum. V „našej“ Debatke je to akési iné než v talkshow, ktoré môžete vidieť na televíznych obrazovkách, alebo v divadle. Inakosť nášho publika spočíva i v inakosti ich vlastných konvencii a ako „druh spoločenstva“ sú úprimní. Keď niečo nie je podľa nich vtipné, nezasmejú sa, keď sa im niečo nepáči, nezatlieskajú „lebo sa to patrí“, keď ich niečo nudí, zaspia aj na predstavení. V Jakubovom prípade ale odsúdení tlieskali a smiali sa z plných pľúc.

Debatka s Jakubom bola prvýkrát iná aj v tom, že medzi vstupmi hrala celoústavná kapela Gipsy Terne Čáve, ktorá si pod vedením pedagóga pripravila štyri nové piesne práve na Debatku s Jakubom. Odsúdení všetkých našich protagonistov ocenili viacnásobným aplauzom a Jakub už klasicky dostal ručne vyrobený darček od odsúdených, opäť príznačne pre hosťa – drevený mikrofón.

Fotografie k článku

Fotografia galérie
Logo úradu vlády Slovenskej republikyLogo ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky
Logo českého väzenského a justičného strážneho zboru
Logo zboru maďarskej väzenskej a justičnej stráže
Logo zboru poľskej väzenskej a justičnej stráže