Prejsť na obsah
Oficiálna stránka

Psovodi v Košiciach: Zdokonaľovanie koordinácie medzi ozbrojenými zbormi

V období od 23. do 26. apríla sa konalo v ústave Košice a jeho okolí Inštruktážno-metodické zamestnanie psovodov zamerané na všestrannú – klasickú kynológiu. Jeho cieľom bolo nielen zdokonalenie zručností psovodov a ich štvornohých partnerov, ale aj zlepšenie koordinácie s inými ozbrojenými zbormi.

Na tomto podujatí sa zúčastnili psovodi z Úradu hraničnej a cudzineckej polície, Krajské riaditeľstvo Policajného zboru Košice, Okresné riaditeľstvo Policajného zboru Spišská Nová Ves, Okresné riaditeľstvo Policajného zboru Rožňava, ako aj príslušníci mestskej polície Košice. Výcvik prebiehal na viacerých miestach v ústave Košice, v areáli Baňa Bankov a kynologickom klube Drienov.

Program zahŕňal rôzne dôležité aspekty práce psovodov, vrátane potlačenia hromadného protiprávneho konania, taktiky vyhľadávania ukrytých osôb v neznámom priestore, prípravy figurantov na podujatia organizované zborom a revíru v lesnom teréne. Okrem toho sa venovali aj potlačeniu protiprávneho správania väznených osôb v celách.

Chceli by sme vyjadriť vďaku vedeniu ústavu Košice za usporiadanie takéhoto podujatia, Jaroslavovi Darákovi za odovzdanie dlhoročných skúseností a Stanislavovi Juráčovi za vytvorenie skvelých podmienok pre realizáciu tohto podujatia figurantom a tímu psovodov z ústavu Košice.

Toto Inštruktážno-metodické zamestnanie psovodov nebolo len príležitosťou na zdokonalenie sa, ale aj na posilnenie spolupráce medzi rôznymi zložkami ozbrojených síl a zlepšenie bezpečnosti v regióne.

Fotografie k článku

Fotografia galérie
Logo úradu vlády Slovenskej republikyLogo ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky
Logo českého väzenského a justičného strážneho zboru
Logo zboru maďarskej väzenskej a justičnej stráže
Logo zboru poľskej väzenskej a justičnej stráže