Prejsť na obsah
Oficiálna stránka

Hráč FC Spartak Trnava medzi belasými

Druhá marcová streda sa v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody Bratislava niesla v športovom duchu. Popoludní sa v priestoroch zasadacej miestnosti ústavu Bratislava uskutočnila beseda: Futbalové penalty. Pozvanie tentokrát prijal bývalý slovenský futbalista, kapitán slovenskej reprezentácie a bývalý tréner tímu FC Spartak Trnava Miroslav Karhan.

Počiatočné obavy z prijatia v “bašte belasých“ rýchlo pominuli a celá beseda sa niesla v priateľskom duchu. Okrem svojej profesionálnej športovej kariéry, poodhalil čo to aj zo svojho súkromia. Úsmevy na tvárach prítomných vyvolala jeho odpoveď na otázku: „aké iné povolanie okrem futbalistu by si si vybral?“, keď Karhan bezprostredne zareagoval: „rušňovodič“. Len málokto vie, že študoval na dopravnej škole a už od detstva sa pohyboval v železničiarskom prostredí, ba dokonca aj ovládal rušeň.

Počas svojej kariéry pôsobil vyše 12 rokov v zahraničných kluboch – v Španielsku, Nemecku či Turecku.  Prítomných zaujímalo, prečo sa rozhodol vrátiť na Slovensko a či toto rozhodnutie neoľutoval. Prezradil, že aj napriek tomu, že každá krajina má svoje pre a proti,  “doma je doma“.

Po ukončení profesionálnej hráčskej kariéry nezanevrel na svoju vášeň a dodnes sa venuje trénerstvu. Na záver besedy sa Karhan postaral o príjemné prekvapenie - pre zúčastnených priniesol podpis karty, ktoré im podpísal aj s venovaním a do knižnice ústavu Bratislava venoval knihu ,,Stovkár Karhan“ s podpisom, ktorá poputuje na našu ,,poličku slávy“.

Fotografie k článku

Fotografia galérie
Logo úradu vlády Slovenskej republikyLogo ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky
Logo českého väzenského a justičného strážneho zboru
Logo zboru maďarskej väzenskej a justičnej stráže
Logo zboru poľskej väzenskej a justičnej stráže