Prejsť na obsah
Oficiálna stránka

Celoslovenská porada nadriadených zboru

V dňoch 14.-15. marca 2024 sa v Liečebno-rehabilitačnom stredisku zboru Kováčová konala Celoslovenská porada nariadených zboru. Program porady pozostával z vystúpení nadriadených k aktuálnym témam a vystúpení riaditeľov ústavov k aktuálnym problémom ústavov.

Pozvanie na túto poradu prijal aj minister spravodlivosti Slovenskej republiky Boris Susko, ktorý sa zúčastnil jej prvého dňa. V úvodnom príhovore minister spravodlivosti SR spomenul zmeny v legislatíve, ktoré sa premietnu aj do fungovania zboru, návštevu CPT a očakávané odporúčania a s tým súvisiace opatrenia, ale aj skutočnosť, že moderný väzenský systém má mať predovšetkým funkciu prevýchovy a nie trestania. Zároveň ubezpečil prítomných, že rezort spravodlivosti poskytne maximálnu súčinnosť. Následne sa mu predstavili jednotliví riaditelia ústavov a zároveň uviedli základné informácie a údaje k svojim väzenským zariadeniam a najzásadnejšie problémy, ktorým aktuálne čelia. Minister spravodlivosti SR poďakoval všetkým zúčastneným za ich prácu a vyjadril záujem ďalej sa osobne oboznamovať s činnosťami zboru formou prehliadok ústavov.

V závere porady vedenie zboru poďakovalo prítomným za účasť na porade a príspevky v rámci diskusie, ako aj prácu, ktorú odvádzajú v služobných úradoch.

Fotografie k článku

Fotografia galérie
Logo úradu vlády Slovenskej republikyLogo ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky
Logo českého väzenského a justičného strážneho zboru
Logo zboru maďarskej väzenskej a justičnej stráže
Logo zboru poľskej väzenskej a justičnej stráže