V Leopoldove už varia v novom. Príslušníci, zamestnanci a aj odsúdení si prevádzku pochvaľujú
Po slávnostnom otvorení stravovacej prevádzky v ústave Leopoldov za prítomnosti ministerky spravodlivosti SR Márie Kolíkovej a generálneho riaditeľa zboru Milana Ivana sa na prelome letných mesiacov prevádzka úspešne spustila.
V prvý deň, 30. júna 2020, sa pripravila strava pre väznené osoby, pričom dohromady vydali 1215 raňajok a 1215 obedov. Príprava raňajok začala okolo polnoci, pričom ranná zmena nachystala celodennú dávku chleba, maslo, tavený syr a čaj. Raňajky sa začali vydávať väzneným osobám o 04:00 ráno a skončili o štvrť na šesť. Od šiestej hodiny sa začalo s prípravou obeda, ktorý pozostával zo šampiňónovej polievky so zemiakmi, hydinovej sekanej a zemiakovej kaše. Obed bol pre všetkých vydaný ešte pred 12:00, aby väznené osoby mohli obedovať načas. Na večeru pre väznené osoby pripravili bravčový guláš a čaj.
Príslušníci a zamestnanci ústavu, a dokonca i odsúdení zaradení v novej stravovacej prevádzke, ocenili výbornú technickú vybavenosť kuchyne. Vedúci stravovateľ okrem toho pozitívne hodnotil i rýchlosť rozvozu pripravenej stravy v rámci ústavu.
Dnešný deň, 1. júl 2020, väznené osoby začali varenou klobásou s horčicou a chlebom, bielou kávou. Na obed bude podávaná polievka minestrone a talianske cestoviny ako hlavné jedlo.