Prejsť na obsah
Oficiálna stránka

Zahrať si a zaspievať s Lukášom Adamcom ... na nezaplatenie

Pozvanie nášho kolegu prijala rocková, popová a muzikálová hviezda, víťaz druhého ročníka Česko Slovenská Superstar Lukáš Adamec. Správu o plánovanom hudobnom podujatí prijali väznené osoby s nadšením a na rock-popové vystúpenie sa ich prihlásilo takmer deväťdesiat. 

V deň koncertu sa v Ústave na výkon trestu odňatia slobody Banská Bystrica – Kráľová nehovorilo o ničom inom. Po úvodnom slove nasledoval intenzívny potlesk, ktorý lemoval kroky umelca za mikrofón. Vystúpenie bolo energické, interaktívne a jedinečne „bezbariérové“. Všetci sa spojili v muzike. Umelec okrem hudobných čísel odpovedal na zvedavé otázky a celkom prirodzene začlenil odsúdených do vystúpenia prostredníctvom výzvy: „Poďte si so mnou zahrať a zaspievať“. Spoločné hudobné čísla vytvorili príležitosť nielen pre odsúdených, ktorí hrajú vynikajúco, ale aj pre tých, ktorí sa hrať na hudobné nástroje naučili počas resocializačného procesu. Na chvíľu sa z účinkujúcich stali popové hviezdy. Takúto nálož pozitívnych emócií pred koncertom málokto očakával.

Záver vystúpenia sprevádzali slová chvály, búrlivý aplauz a pozvanie na opätovnú návštevu. Lukášovi aj touto cestou ďakujeme a mimoriadne si vážime, že si našiel čas aj keď je už jednou nohou na pripravovanom koncertnom turné.

Fotografie k článku

Fotografia galérie
Logo úradu vlády Slovenskej republikyLogo ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky
Logo českého väzenského a justičného strážneho zboru
Logo zboru maďarskej väzenskej a justičnej stráže
Logo zboru poľskej väzenskej a justičnej stráže