Prejsť na obsah
Oficiálna stránka

Pomoc pre Jakubka

Keď mal Jakubko tri roky, bola mu predbežne diagnostikovaná diagnóza PAS, neskôr v roku 2022 mu bol potvrdený autizmus - Aspergerov syndróm, porucha vývinu reči, emočná a fobická porucha, univerzálna dyslalia, porucha sluchového vnímania a spracovania, slabá orotomotorika a anxiozita.

            Jakubko je momentálne v treťom ročníku základnej školy v Bratislave, kde má k dispozícii školskú logopedičku, psychologičku, asistenta a iných špeciálnych pedagógov. Je veľmi šikovný v matematike a v angličtine, zúčastnil sa niekoľkých matematických súťaží s výborným umiestnením. Je to úprimné a výnimočné dieťa. Rodina sa ho snaží podporovať, akceptovať, milovať a vysvetľovať mu, že to, že je „iný“ z neho nerobí menejcenného, ale práve naopak, skrýva sa v ňom sila a jedinečnosť.

            Jakubkovi lekári odporučili hipoterapie, delfinoterapie, a intenzívne terapeutické programy určené pre deti s diagnózou PAS. Tieto terapie sú však finančne veľmi náročné. V rodine pracuje iba otec, matka všetok svoj čas venuje Jakubkovi, pretože si vyžaduje celodennú starostlivosť. A tak sa obraciame na Vás s prosbou o pomoc pre Jakubka, aby aj on mal šancu zlepšiť svoj zdravotný stav a tým možnosť žiť plnohodnotný život bežného dieťaťa.

                                                                                          Za každú pomoc Vám ĎAKUJEME.

                                                                                                                        Jakubkovi rodičia

                                                                                     

Dobrovoľnú finančnú zbierku - Pomoc pre Jakubka organizuje Ústav na výkon väzby a Ústav na výkon trestu odňatia slobody Bratislava.

Príspevok môžete poskytnúť priamo na transparentný účet POMOC PRE JAKUBKA:

SK13 0200 0000 0049 5433 4659

Fotografie k článku

Fotka galérie
Logo úradu vlády Slovenskej republikyLogo ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky
Logo českého väzenského a justičného strážneho zboru
Logo zboru maďarskej väzenskej a justičnej stráže
Logo zboru poľskej väzenskej a justičnej stráže