Prejsť na obsah
Oficiálna stránka

Osemtýždňový odborný kurz zmenil účastníkov na pripravených psovodov

Na odbornom kurze, trvajúcom osem týždňov, ktorý sa konal v Školiacom stredisku Santovka, sa uskutočnila transformácia siedmich účastníkov na pripravených psovodov. Tento kurz, ktorý bol zameraný na teoretické a praktické aspekty služby so psom, zanechal hlboký dojem na každého účastníka.

Teoretická časť kurzu zahŕňala hlboké porozumenie správania a psychológie psov, ako aj pochopenie ich výcviku a zdravia. Frekventanti boli uvedení do základov kynológie a špecifík práce služobného psovoda, čo im poskytlo dôležité znalosti potrebné na úspešné spolupracovanie so služobnými psami.

Praktická časť kurzu bola rovnako dôležitá, pretože frekventanti dostali príležitosť aplikovať svoje teoretické znalosti v reálnych situáciách. Pod dohľadom inštruktora pracovali so psami na výcviku poslušnosti, stôp, výkonu obrán a ďalších zručností nevyhnutných pre službu so psom.

Po ôsmich týždňoch intenzívnej práce a odhodlania sa účastníci stali oficiálnymi psovodmi služobnéj kynológie. Ich oddanosť a tvrdá práca sa prejavila nielen vo výsledkoch, ale aj vo vzťahu, ktorý si vybudovali so svojimi štvornohými partnermi. Títo noví psovodi nesú so sebou nielen titul PSOVOD, ale aj zodpovednosť a oddanosť k výkonu.

Touto cestou by sme chceli poďakovať vedeniu Školiaceho strediska Santovka za osemtýždňovú starostlivosť, ústavu Želiezovce za poskytnutie plnej súčinnosti pri realizácii odborného kurzu a najmä frekventantom za disciplinovanosť pri získavaní vedomostí a ich aplikovaní a v neposlednom rade vedúcemu kurzu za prípravu našich nových kolegov.

Fotografie k článku

Fotka galérie
Logo úradu vlády Slovenskej republikyLogo ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky
Logo českého väzenského a justičného strážneho zboru
Logo zboru maďarskej väzenskej a justičnej stráže
Logo zboru poľskej väzenskej a justičnej stráže