Prejsť na obsah
Oficiálna stránka

Cvičné streľby v Bzenci

Príslušníci z Inštitútu vzdelávania ZVJS Nitra sa 5. apríla zúčastnili cvičných strelieb na Skúšobnej strelnici Bzenec. Táto strelnica je rozlohou najväčšia civilná  strelnica v Českej republike s dĺžkou streleckých liniek až 800 m. 

Streľby sa realizovali z krátkych a dlhých guľových zbraní z produkcie Českej zbrojovky. Zaujímavosťou bolo vyskúšať si aj prototypy zbraní, ktoré sú ešte v štádiu vývoja a poskytnúť tak spätnú väzbu na ich strelecké vlastnosti zástupcom výrobcu, ktorí sa priamo podieľajú na ich výrobe. Prítomnosť zástupcov Českej zbrojovky poskytla možnosť našim streleckým inštruktorom viesť dialóg na odbornej úrovni aj o technických detailoch a výkonoch jednotlivých zbraní.

Vďaka Vojenskému technickému ústavu výzbroje a munice s.p. Slavičín a Českej zbrojovky a.s. Uherský Brod sa tohto streleckého zamestnania mohli príslušníci Inštitútu vzdelávania ZVJS zúčastniť vo svojom voľnom čase už po druhýkrát. Za to, ako aj za skvelý prístup a organizáciu tejto akcie patrí predstaviteľom uvedených inštitúcií veľké poďakovanie. Dúfame, že aj v budúcnosti bude príležitosť zúčastniť sa na podobnej akcii, prípadne rozvíjať aktivity aj v inej forme. Čas strávený na tejto aktivite priniesol zvýšenie streleckých zručností a vedomostí pre streleckých inštruktorov Inštitútu vzdelávania ZVJS a dáva im tak možnosť odovzdávať nadobudnuté zručnosti ďalej pri výcviku frekventantov a príslušníkov ZVJS.

Fotografie k článku

Fotka galérie
Logo úradu vlády Slovenskej republikyLogo ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky
Logo českého väzenského a justičného strážneho zboru
Logo zboru maďarskej väzenskej a justičnej stráže
Logo zboru poľskej väzenskej a justičnej stráže